Hvorfor lave en blog?

Covid-19 – grund til bekymring?

Fra den ene dag til den anden, blev Corona det mest anvendte ord i Danmark .. en iskold Corona med en frisk skive lime i toppen, sagde du?

NEJ tværtimod! Pludselig skulle vi være opmærksom på en voldsom agressiv virus 😳 En virus som først skulle siges kun at ramme ældre mennesker alvorligt! Straks tænkte man på sine bedsteforældre, for både Peter og jeg har bedsteforældre, (pigernes oldeforældre) som bestemt ikke skal blive ramt. Det satte mange bekymringer i gang, både for dem, men bestemt også for vores ‘guld’.

Som mor til præmature børn, skal man bare altid været lidt ekstra opmærksom, da præmature børn oftest har et lidt dårligere immunforsvar end andre børn. Så da først Coronavirus var udbredt i Danmark, satte det en masse nervøse tanker igang hos mig. For hvad skulle der nu ske med vores små piger, hvis de blev syge?

Så lige som vi var begyndt at komme ‘lidt ud’ med vores piger, måtte vi til igen kun at være herhjemme. (De var ellers lige begyndt at tage det flot, når vi havde dem med nogle steder. Selvfølgelig kun en halv til en hel time af gangen) Den historie om ‘at komme ud’ vil I høre nærmere om i et senere indlæg.

Jeg husker stadig den onsdag aften, hvor der er pressemøde i fjernsynet, hvor statsministeren fortæller, at nu lukkes alle skoler, institutioner mm. At der nu skulle holdes stor afstand til hinanden, at vi nu I Danmark skulle stå sammen og tage Coronavirussen alvorligt! Med kuldegysninger, tårer i øjnene og en pige i hver vores arm, gik alvoren pludselig op for mig/os. Jeg kan huske, at jeg kiggede på Peter og sagde, at nu har vi lige sat de her to fantastiske skabninger til verden, også kommer sådan en lorte virus .. for alt i verden må de ikke blive syge, så hellere dig eller mig. Frygten for at vi igen skulle opleve et langt indlæggelsesforløb gik op i mig.

Og selvfølgelig .. fik Nora lidt feber, også fik Elna lidt feber! Men Hey, ingen aner om det er Coronavirus, for som sagt har vi ikke været sammen med nogle andre mennesker, som menes at kunne have smittet os. Men selvfølgelig har far været på arbejde og jeg har da været oppe at handle. Så, altså i realiteten kunne det jo godt være, at vi var blevet smittet udefra 🤷🏼‍♀️Men selvfølgelig kan feber være svar på mange ting, idet pigerne jo snart er seks måneder, så kunne det jo i realiteten også bare være en tand, som er ved at bryde frem.

Men samme eftermiddag oplyser de i nyhederne, at man nu skal være opmærksom på spædbørn som viser tegn på Coronavirus samt gravide. Gravide!!! Min søster og et par veninder bærer rundt på deres guld i maven .. hvad kan der ske dem? Heldigvis skal de først føde til sommer. Der må vi da håbe, at Corona er noget ‘vi skal nyde’ og ikke være bange for.

Symptomerne på Coronavirus hos spædbørn skulle dog vise sig f.eks. at være sløvhed, ingen appetit, vejrtrækningsproblemer, feber under 36 og over 37,5. Heldigvis er vores piger glade, smovser mos og grød i sig, som aldrig før. Så pyldremor her, slapper lidt mere af nu, da pigerne også nu er feberfri.

Jeg tænker at mange i disse tider, ligesom jeg, har haft en masse bekymringer. Jeg vil opfordre til, at alle tager virussen alvorligt, bliver hjemme hvis muligt og ikke er flere sammen end de ti personer, som myndighederne anbefaler. Vi har f.eks. været nødsaget til at aflyse pigernes barnedåb, som skulle have fundet sted i den kommende weekend, hvilket vi selvfølgelig er rigtig ærgerlige over. Men en barnedåb skal være en festdag, en dag hvor folk skal kunne komme hinanden ved, og det kan vi ikke i disse tider lige nu. Vi var derfor ikke et sekund i tvivl om, at denne dag måtte aflyses og flyttes til en weekend, når disse coronatider er ovre.

Del gerne jeres tanker og bekymringer med mig.

Take care! 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor lave en blog?